Kuvagalleria

Venemessuilla 18.2.

Tänään päätimme piipahtaa jokavuotisilla venemessuilla, jonka tarkoituksena oli käydä moikkaamassa muutamia tuttuja ständeillä sekä tietenkin käydä hypistelemässä kauden uutuuksia. Ja ainahan on kiva haaveilla valtavasta kalastus- huviveneestä. Niitähän tapahtumassa riittikin yllin kyllin.


Toki tapahtumassa oli paljon välineistöä, moottoreita, kaikuja, liivejä, vapoja, virveleitä, miljoonin värein hohtavia vaappuja, jigejä, jerkkejä, perhoja sekä lukuisia asiantuntijoita kertomassa mahtavista kokemuksista merellä ja maassa. Takataskussa olisi pitänyt olla iso tukku, jotta olisi voinut sunnuntaishoppailla 1. veneen, 2. veneen varustustuksen ja 3. tai vain vaihtoehtoisesti viettää leppoisan päivän tutustuen tarjontaan, kuten teimme.

Tietoa minusta

18.10.2023

Hei, olen Emppu, -12 syntynyt töölölöinen innokas kalastaja. Kalastan lähinnä virvelillä ja onkivavalla. Olen kalastanut elämäni aikana lohia, haukia ja ahvenia. Välillä koukkuun on napannut särki ja iso lahna. Kuulun helsinkiläiseen kalastusseuraan, joka järjestää säännöllisesti kalastusreissuja ympäri Suomea. Käy säkin liittymässä...


Perhosidonta, kalojen luonnollisen ravinnon jäljittelyä

Alun alkaen taimenen ja myöhemmin muidenkin pinnalta syövien kalalajien, kuten harjuksen kalastamiseen. Keinotekoinen perho toimii perhokalastuksessa syöttinä. Perho voidaan sitoa muodoltaan, kooltaan ja väritykseltään vastaamaan kalan luontaista ravintoa eli hyönteisiä. 

Perho saattaa myös toimia ärsykkeenä niissä tapauksissa, jossa se ei täysin vastaa hyönteisen  luonnollista ulkoasua. Tekotapaan, millainen perho suunnitellaan, vaikuttaa pyyntipaikan, eri vuodenaikojen, veden virtauksien kuin vallitsevan säätilan olosuhteet. Perhonsidonta on taiteenlaji. Se on rinnastettavissa käsityöhon, jossa matkitaan eri hyönteisten kehitysvaiheita taidokkaalla sidonnalla. Erilaiset, yksilölliset sidonnat vahvistavat käsitystä millainen perho on paras vallitsevien olosuhteiden vaikuttaessa valintaan. Itsessään perhonsidonta lievittää perhokalastajan vieroitusoireita odotellessa kalastuskauden alkua. 

Perhonsidonta ei ole järin kallis harrastus, toki siinäkin on laaja hintaskaala. Perusvälineistön saa 80-100 eurolla, johon kuuluu mm. liima, perhosidontapenkki, siimaa, koukkuja, silikoniputki, messinkikuulia, lankarullapidin, sakset, sidontalankaa sekä kasa erilaisia kuituja että karvoja. Netistä löytyy erinomaisia ohjaavia videoita sopivan perhon virittelyyn.