Tässä ollaan Kulosaaressa, Honkaluodon pienellä sillalla. Ja saaliina maailman pienin ahven! Joku onnistui saamaan muutaman kilon hauenkin tuona iltana. Tsekkaa lisää fb Stadin Kalajunnut. Käy liittymässä!

Moni kalamies tuntee eteläisenkin Suomen kalastuspaikat, joita on monia etenkin virtaavan Vantaanjoen varrella. Siltikin monilta on jäänyt koluamatta Sipoonkorvessa sijaitseva upea Storträsk, lohilampi, jonne on istutettu kirjolohia tuhansia kiloja riippuen saaduista lupatuloista. Alueelle vaellettaessa Tasakallion parkkialueelta aloittaen tulee...


Perhosidonta, kalojen luonnollisen ravinnon jäljittelyä

Alun alkaen taimenen ja myöhemmin muidenkin pinnalta syövien kalalajien, kuten harjuksen kalastamiseen. Keinotekoinen perho toimii perhokalastuksessa syöttinä. Perho voidaan sitoa muodoltaan, kooltaan ja väritykseltään vastaamaan kalan luontaista ravintoa eli hyönteisiä. 

Perho saattaa myös toimia ärsykkeenä niissä tapauksissa, jossa se ei täysin vastaa hyönteisen  luonnollista ulkoasua. Tekotapaan, millainen perho suunnitellaan, vaikuttaa pyyntipaikan, eri vuodenaikojen, veden virtauksien kuin vallitsevan säätilan olosuhteet. Perhonsidonta on taiteenlaji. Se on rinnastettavissa käsityöhon, jossa matkitaan eri hyönteisten kehitysvaiheita taidokkaalla sidonnalla. Erilaiset, yksilölliset sidonnat vahvistavat käsitystä millainen perho on paras vallitsevien olosuhteiden vaikuttaessa valintaan. Itsessään perhonsidonta lievittää perhokalastajan vieroitusoireita odotellessa kalastuskauden alkua. 

Perhonsidonta ei ole järin kallis harrastus, toki siinäkin on laaja hintaskaala. Perusvälineistön saa 80-100 eurolla, johon kuuluu mm. liima, perhosidontapenkki, siimaa, koukkuja, silikoniputki, messinkikuulia, lankarullapidin, sakset, sidontalankaa sekä kasa erilaisia kuituja että karvoja. Netistä löytyy erinomaisia ohjaavia videoita sopivan perhon virittelyyn.