Siiasta on moneen eri ruokaan

15.04.2023
www.valio.fi/reseptit/graavisiika/
www.valio.fi/reseptit/graavisiika/

Ainekset

500 g siikafileetä
2 rkl merisuolaa
2 tl sokeria
1 rkl rouhittua rosépippuria
valkopippuria myllystä
tilliä


Ohje

  1. Nypi siikafileistä ruodot pois. Ripottele suola, sokeri ja pippurit fileille. Laita tillinoksia päällimmäiseksi. Tee fileistä tiukka paketti leivinpaperin ja kelmun avulla ja anna kalan maustua kylmässä 1 - 2 vuorokautta
  2. Pyyhi fileestä mausteet talouspaperilla ja leikkaa mahdollisimman ohuiksi siivuiksi tarjoiluvadille.
  3. Tarjoile esim. Kylmän kerma-mätikastikeen kanssa alkupalana tai buffet-pöydässä.