Meri, josta voi nauttia

30.04.2023

 Tästä alkaa mun ja mun äidin matka kohti parhaita kalapaikkoja. Tämä on meidän lukuisista kalastuspaikoista ei se ensimmäinen, mutta ensimmäinen tässä pikku blogissamme. Kulosaaren ranta, aivan Mustikkamaan kupeessa, Honkaluodon sillan vieressä. Tästä meidän eka pikkaisen tuulinen kalastuspäivä starttaa. Meri tuoksuu ja lokit livertävät taivaalla, todella äänekkäästi. Ne nimittäin ovat vallanneet läheisen Honkaluodon pikku saaren, jonne ne pesivät. 

 

Tuulinen päivä, sataakin vielä klo 10:30

Sääolosuhteisiin nähden erinomainen ilma kalastaa. Aallokko lyö rantakiviin ja kallioon. Lokit suorastaan kirkuvat yhdessä tiirojen ja viereen eksyneen variksen kanssa. Pari hanheakin on eksynyt rantakallioille. Ne lehahtavat lentoon meidän lähestyessä niitä. Ranta on aivan tyhjä, muutamia pieniä lapsia lukuunottamatta. 

Virittelemme virvelin siianongintaa varten. Siiankalastuskausi on normaalisti jäiden sulattua ja kestää toukokuulle. Parhaiten siika syö aikaisin aamulla tai myöhemmin illalla. 

    

Hanhet ja virvelin viritys
Hanhet ja virvelin viritys

Kulosaaressa on paljon kallioita ja etenkin hanhia. Kuvassa aloittelemme virvelin laittoa heittokuntoon. Pukeutuminen onkin kaiken A ja O, kun kalastetaan. Etenkin merellä on ajoittain todella kylmä tuulenvire. 

 Merellä soudellessa saatiin virvelillä kesällä 2022 tämmöinen pikkuinen kuha. Tämähän on selkeästi alamittainen mutta täytyihän siitä silti ottaa kuva.